Przepisy

Data dodania: 2011-04-20         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa rybna

Zupa rybna
Pora dnia: Obiad
Smak: Słony, Kwaśny, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1472
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 368
Rodzaj dania: Rybne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 68.72 zł
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 1000 g (4 x szklanka)
Łosoś, świeży 400 g
Pomidor, z puszki/słoika 240 g (0.6 x puszka)
Cytryna 130 g (1 x sztuka)
Ser parmezan, twardy 80 g (4 x łyżka, starty)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)
Czosnek 20 g (4 x ząbek)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
kolendra, oregano, mule (według uznania), pieprz, sól, cukier
SPOSÓB WYKONANIA:
Czosnek obsmażyć w garnku na oliwie. Wlać wywar warzywny, dodać pomidory z puszki, pokrojona natkę, kolendrę, oregano oraz sok z cytryny i gotować na małym ogniu 20 minut. Wszystko zmiksować i dodać łososia pokrojonego w gruba kostkę. Gotować następne 25 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Zupę udekorować sparzonymi mulami oraz posypać startym parmezanem.


Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB