Przepisy

Data dodania: 2013-06-07         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa grzybowa z miesem i kaszą

Zupa grzybowa z miesem i kaszą
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1036
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 259
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 6.22 zł
SKŁADNIKI:
Ziemniaki średnio 300 g (4 x średniej wielkości)
Wędzonka wołowa gotowana 250 g
Kasza gryczana 100 g (1 x woreczek)
Prawdziwek, surowy 100 g
Cebula 70 g (1 x małej wielkości)
Masło roślinne 40 g (4 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

ćwiartka cytryny, pieprz, kolendra

SPOSÓB WYKONANIA:

Ugotować wywar z wołowiny i przecedzić, a mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki. Do gorącego wywaru dodać przebraną i umytą kaszę perłową oraz drobno pokrojoną i obsmażoną cebulę. Zupę posolić i gotować na niewielkim ogniu. Suszone grzyby, dokładnie umyte, namoczyć na 3-4 godziny i ugotować w tej samej wodzie. Wywar przecedzić, a grzyby drobno posiekać i razem z wywarem dołożyć do zupy. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawić przyprawami.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB