Przepisy

Data dodania: 2011-05-18         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 432
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 108
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Dla diabetyków
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 23.83 zł
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 500 g (2 x szklanka)
Cebula 225 g (1.5 x dużej wielkości)
Ser parmezan, twardy 40 g (2 x łyżka, starty)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:
Pokrojoną w paski cebulę podsmażyć na patelni teflonowej, następnie zalać bulionem ( 1 litr), dodać przyprawy i gotować 20 minut. Tuż przed podaniem na dno miseczki ( 250 ml) wsypać trochę sera  żółtego.


Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-11-19 11:15
    jakaś dziwna
  • Marzenna Marzenna 2012-11-04 09:30
    jeszcze nigdy nie jadłam, więc nie wiem
  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-10-12 18:22
    Mniaaaaam

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB