Przepisy

Data dodania: 2016-05-06         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zapiekane pomidory

Zapiekane pomidory
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 1420
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 355
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 27.05 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 1020 g (6 x średnia sztuka)
Jajka kurze, całe 150 g (3 x dużej wielkości)
Masło 100 g (10 x łyżka)
Mąka pszenna biała 100 g (10 x łyżka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 90 g (6 x łyżka)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Pomidory umyć, pokrajać w niezbyt grube plastry, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. , odsączyć. Tłuszcz rozgrzać, smażyć partiami pomidory z obu stron, układać w płaskim naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Mąkę przesiać do naczynia, połączyć z żółtkami i mlekiem, dokładnie wyrobić, wymieszać z ubitą pianą z białek i posiekaną natką pietruszki; doprawić, zalać pomidory i zapiec w gorącym piekarniku.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB