Przepisy

Data dodania: 2011-05-20         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Warzywny garnuszek z kurczakiem

Warzywny garnuszek z kurczakiem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 1707
Ilość porcji: 3
Kcal w 1 porcji: 569
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 55.05 zł
SKŁADNIKI:
Kurczak brojler, pierś bez skóry 600 g (3 x sztuka)
Pomidor 510 g (3 x średnia sztuka)
Cukinia 300 g (1 x sztuka)
Bulion warzywny 250 g (1 x szklanka)
Papryka czerwona 230 g (1 x dużej wielkości)
Ryż brązowy 200 g (2 x paczka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Fasola czerwona, konserwowa 100 g (0.5 x puszka)
Marchew 45 g (1 x średnia sztuka)
Koncentrat pomidorowy 30% 45 g (3 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

ziele angielskie, liść laurowy, sól, kolendra, pieprz, czosnek

SPOSÓB WYKONANIA:

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i ugotować w bulionie z zielem angielskim i liściem laurowym. Wszystkie warzywa umyć, pokroić w dużą kostkę i lekko podsmażyć na łyżce oliwy. Następnie do warzyw dodać szklankę bulionu, ugotowanego kurczaka, fasolę, przecier i dusić 15-20 minut. Potrawę przyprawić solą, pieprzem, kolendrą i czosnkiem. Ugotować ryżu. Kurczaka z warzywami podawać z ryżem na gorąco lub na zimno.



Skomentuj (0)

  • asia świerasia świer2012-08-15 12:46
    super

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB