Przepisy

Data dodania: 2011-05-25         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z winogronami

Sałatka z winogronami
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 744
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 372
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 27.93 zł
SKŁADNIKI:
Sałata 360 g (1 x głowa)
Ser typu feta light, 30% tłuszczu 160 g (8 x łyżka)
Winogrona 140 g (2 x garść)
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 60 g (6 x łyżka)
Sok z cytryny 21 g (3.5 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Sałatę umyć i porwać na wąskie paski, ser pokroić w słupki, winogrona na połówki (i wyjąć z nich pestki). Wszystkie składniki wymieszać, lekko posolić i polać sosem. Od razu podawać (nie nadaje się do przechowywania). Sałatka jest równie dobra skropiona sokiem z cytryny.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB