Przepisy

Data dodania: 2011-11-21         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Pora dnia: Przekąska, Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 1484
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 371
Rodzaj dania: Rybne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 19.15 zł
SKŁADNIKI:
Tuńczyk, w sosie własnym 340 g (2 x puszka)
Ryż biały 200 g (2 x paczka)
Kukurydza, konserwowa 200 g (1 x puszka)
Papryka czerwona 140 g (1 x średnia sztuka)
Ogórki konserwowe 120 g (12 x sztuka)
Jogurt naturalny 0% 80 g (4 x łyżka)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż ugotować. Ogórek kiszony i paprykę pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać pieprz i sól do smaku oraz kilka łyżek jogurtu naturalnego i wymieszać.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB