Przepisy

Data dodania: 2013-07-25         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Racuszki z cukinii z sałatką pomidorową

Racuszki z cukinii z sałatką pomidorową
Pora dnia: Śniadanie, Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1240
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 310
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 50.20 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 1600 g (4 x dużej wielkości)
Cukinia 600 g (2 x sztuka)
Cebula 280 g (4 x małej wielkości)
Jajka kurze, całe 200 g (4 x dużej wielkości)
Mąka pszenna biała 130 g (1 x szklanka)
Pietruszka, natka 48 g (8 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 9 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, bazylia

SPOSÓB WYKONANIA:

Sałatka: pomidory umyć, pokroić w kostkę, cebulę obrać, opłukać, posiekać, pietruszkę umyć i posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić bazylią i wymieszać ze sobą.

Obraną cukinię umyć zetrzeć na tarce, odcedzić część soku, który można dodać następnie do dowolnej zupy. Do startej masy dodać jaja, mąkę, przyprawy i wymieszać. Kłaść racuszki łyżką na rozgrzaną patelnie skropioną oliwą z oliwek i smażyć na rumiano. Po zdjęciu z patelni odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać na gorąco - same lub z dodatkiem sałatki pomidorowej.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB