Przepisy

Data dodania: 2014-05-20         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Racuchy z cynamonem

Racuchy z cynamonem
Pora dnia: Śniadanie, Obiad, Kolacja
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 582
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 291
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 6.69 zł
SKŁADNIKI:
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 230 g (1 x szklanka)
Jajka kurze, całe 88 g (2 x średniej wielkości)
Mąka pszenna biała 50 g (5 x łyżka)
Masło 20 g (2 x łyżka)
Drożdże piekarskie, prasowane 20 g (4 x łyżeczka)
Cukier brązowy 10 g (2 x łyżeczka)
Cukier puder 3 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, masło do smażenia (uwzględnione w przepisie), cynamon do posypania

SPOSÓB WYKONANIA:

Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić w małej ilości ciepłego mleka. Dodać pozostałe składniki, zmiksować na jednolitą masę, która powinna być dość gęsta. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Chochelką nabierać małe porcje ciasta, ostrożnie wlewać na rozgrzane masło i smażyć małe racuszki z obu stron na złoty kolor. Gotowe posypać  cynamonem, a następnie  szczyptą cukru pudru.

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB