Przepisy

Data dodania: 2012-06-01         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Penne ze szpinakiem i orzeszkami pini

Penne ze szpinakiem i orzeszkami pini
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 2212
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 553
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 10.38 zł
SKŁADNIKI:
Makaron pióra penne rigate 400 g (1 x paczka)
Jogurt naturalny 0% 160 g (8 x łyżka)
Orzeszki pinii 80 g
Ser parmezan, twardy 40 g (2 x łyżka, starty)
Szpinak, świeży 30 g (1 x szklanka)
Czosnek 20 g (4 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, zioła prowansalskie

SPOSÓB WYKONANIA:

Makaron ugotować al dente. Szpinak przełożyć na patelnie, dodać czosnek, przyprawy, wszystko poddusić. Na koniec dodać do sosu jogurt. Ugotowany makaron wymieszać z sosem, przełożyć na talerz, posypać orzeszkami pinii i parmezanem.



Skomentuj (0)

  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-10-22 10:30
    Szpinak ♥
  • Iza Iza 2012-08-25 15:41
    uwielbiam!
  • asia świerasia świer2012-08-18 11:54
    mniam

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB