Przepisy

Data dodania: 2011-10-25         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Naleśniki po meksykańsku

Naleśniki po meksykańsku
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Pikantny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 2376
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 396
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Dla diabetyków, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 18.63 zł
SKŁADNIKI:
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 690 g (3 x szklanka)
Fasola czerwona, konserwowa 400 g (2 x puszka)
Mąka pszenna biała 260 g (2 x szklanka)
Cebula 225 g (1.5 x dużej wielkości)
Kukurydza, konserwowa 200 g (1 x puszka)
Jajka kurze, całe 168 g (3 x bardzo dużej wielkości)
Koncentrat pomidorowy 30% 75 g (3 x łyżka)
Oliwa z oliwek 28 g (2.75 x łyżka)
Czosnek 15 g (3 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, chili, przyprawa meksykańska podawaj z ulubionym sosem

SPOSÓB WYKONANIA:


Mleko, jajka, mąkę, szczyptę soli i łyżkę oleju zmiksować na ciasto. Odstawkić na 10 min. Usmażyć naleśniki.
Na 1 łyżce oliwy zeszklić posiekane cebule i czosnek. Dodać odsączoną fasolę i kukurydzę oraz koncentrat rozmieszany w 2/3 szklanki wody. Dusić, aż sos zgęstnieje. Przyprawić do smaku.
Farsz nałóżyć do naleśników.
Podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
Podać z ulubionym sosem.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-02-16 12:28
    dobry pomysł na naleśniki
  • Marzenna Marzenna 2012-10-25 09:15
    tez mogą być dobre
  • Ewa  Ewa 2012-09-26 15:35
    zrezygnuję z fasoli na na pewno będą smaczne

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB