Przepisy

Data dodania: 2016-05-01         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Knedle ruskie

Knedle ruskie
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słodki, Słony, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 3344
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 836
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 14.46 zł
SKŁADNIKI:
Ziemniaki późne 1500 g
Ser twarogowy chudy 500 g
Cebula 150 g (1 x dużej wielkości)
Jajka kurze, całe 100 g (2 x dużej wielkości)
Masło 100 g
Kasza manna 100 g
Mąka ziemniaczana 75 g (5 x łyżka)
Bułka tarta 36 g (4 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

majeranek, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Ziemniaki ugotować i zemleć w maszynce, dodać przesmażoną cebulę, trochę majeranku, roztarty twaróg, jaja, mąkę, kaszę mannę i pieprz. Ciasto dokładnie wyrobić, formować kule i gotować w słonej wodzie. Po wyjęciu z wody posypać tartą bułką i opiekać na tłuszczu. Można podawać z surówkami lub gotowaną kapustą.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB