Przepisy

Data dodania: 2013-04-11         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kanapki z jajkiem, kiełbasą, ogórkiem kiszonym i pomidorem

Kanapki z jajkiem, kiełbasą, ogórkiem kiszonym i pomidorem
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 896
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 224
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 10.36 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 160 g (8 x plaster)
Chleb żytni razowy 160 g (4 x kromka)
Ogórek kiszony 120 g (2 x sztuka)
Jajka kurze, całe 88 g (2 x średniej wielkości)
Kiełbasa krakowska, sucha 80 g (16 x plaster)
Masło 20 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

bazylia, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Jajka ugotować na twardo: włożyć jajko do garnuszka napełnionego wodą i gotować od momentu zagotowania się wody przez 12 minut.

Pomidora umyć i pokroić wraz z ogórkiem kiszonym w plastry. Kromkę chleba posmarować masłem, ugotowane na twardo jajko przekroić na pół i połówkę położyć na jedną kanapkę, następnie kiełbasę, plastry ogórka kiszonego oraz pomidora. Kanapki doprawić bazylią i pieprzem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB