Przepisy

Data dodania: 2013-06-08         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kalafior w cieście

Kalafior w cieście
Pora dnia: Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 944
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 236
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 8.77 zł
SKŁADNIKI:
Kalafior 800 g
Mleko spożywcze 1,5% tłuszczu 230 g (1 x szklanka)
Jajka kurze, całe 100 g (2 x dużej wielkości)
Mąka pszenna biała 100 g (10 x łyżka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Proszek do pieczenia 3 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
  • sól
  • cukier
  • tłuszcz do smażenia
SPOSÓB WYKONANIA:

Kalafiory oczyścić, umyć, zalać wrzącą wodą z dodatkiem mleka, soli, cukru i ugotować. Odcedzić, ostudzić, podzielić na różyczki. Jajka roztrzepać, dodać mąkę, proszek, sól i mleko. Dokładnie wymieszać. Różyczki kalafiorów zanurzać w cieście i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB