Przepisy

Data dodania: 2011-04-19         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Jajka z pieczarkami

Jajka z pieczarkami
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 792
Ilość porcji: 3
Kcal w 1 porcji: 264
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 6.72 zł
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 336 g (6 x bardzo dużej wielkości)
Majonez, niskokaloryczny bez cholesterolu 75 g (5 x łyżka)
Pieczarka uprawna 60 g (3 x sztuka)
Masło 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
1/3 pęczka szczypiorku, sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka i dokładnie rozrobić je za pomocą widelca. Pieczarki drobno pokroić. Na patelni rozgrzeć masło, wrzucić pieczarki i dusić, aż będą miękkie. Pod koniec przyprawić solą oraz pieprzem. Po wystudzeniu połączyć z żółtkami. Dodać także drobno posiekany szczypiorek oraz majonez. Dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć łyżeczką do przygotowanych wcześniej jajkowych miseczek. Ozdobić szczypiorkiem

 



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-09-05 07:48
    naprawdę dobre bardzo często robię

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB