Przepisy

Data dodania: 2011-05-10         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Jajecznica z warzywami i szynką

Jajecznica z warzywami i szynką
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 760
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 380
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 30.75 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 800 g (2 x dużej wielkości)
Papryka czerwona 280 g (2 x średnia sztuka)
Jajka kurze, całe 224 g (4 x bardzo dużej wielkości)
Szynka kanapkowa 120 g (8 x plaster)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)
Czosnek 5 g (1 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

tymianek, sol, pieprz, koperek, szczypiorek

SPOSÓB WYKONANIA:

Szynkę, pomidora i paprykę pokroić w paski. Czosnek i cebule posiekać. Szynkę przesmażyc na oliwie i odlozyc na talerz. Na tłuszcz z szynki wsypać cebulę, czosnek i paprykę i smazyc 5 minut. Dodać pomidory i przyprawy, dusic 3-5 minut. Wbic jajka, przykryc i jeszcze smazyć kilka minut, na koniec posypac szynka, koperkiem i szczypiorkiem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB