Przepisy

Data dodania: 2011-04-13         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Jabłka z ryżem

Jabłka z ryżem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 668
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 334
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 6.33 zł
SKŁADNIKI:
Jabłko 400 g (4 x sztuka, ze skórą)
Jogurt naturalny 0% 200 g (10 x łyżka)
Ryż brązowy 100 g (1 x paczka)
Masło 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
płaska łyżeczka cynamonu, cukier
SPOSÓB WYKONANIA:

Jabłka zetrzeć na tarce, na dużych oczkach. Smażyć je na maśle, na patelni. Dodać cynamon i odrobinę cukru. Po 3-4 minutach dodać ugotowany ryż. Wszystko smażyć jeszcze 3 minuty dokładnie mieszając. Na konieć dolać odrobinę jogurtu i na małym ogniu podsmażyć wszystko jeszcze przez 2 minuty. Danie przełożyć do salaterek polać odrobiną jogurtu i posypać odrobiną cukru.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2012-12-18 15:19
    lubię wszystkie potrawy z jablkami
  • Marzenna Marzenna 2012-10-16 09:40
    trochę inaczej robię, a ten tez dobry

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB