Przepisy

Data dodania: 2012-04-24         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Gulasz z soczewicą

Gulasz z soczewicą
Pora dnia: Obiad
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 2296
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 574
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 55.54 zł
SKŁADNIKI:
Woda 500 g (2 x szklanka)
Wołowina, polędwica chuda 400 g
Soczewica czerwona 360 g (2 x szklanka)
Cebula 220 g (2 x średniej wielkości)
Fasola czerwona, konserwowa 200 g (1 x puszka)
Papryka czerwona 140 g (1 x średnia sztuka)
Olej rzepakowy, uniwersalny 20 g (2 x łyżka)
Masło 20 g (2 x łyżka)
Mąka pszenna biała 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, słodka mielona papryka, natka pietruszki

SPOSÓB WYKONANIA:

Mięso opłukać, pokroić w drobną kostkę, oprószyć mąką, obsmażyć na oleju, przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Soczewicę opłukać, zalać ilością wody podaną na opakowaniu, ugotować. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać pomidory, soczewicę i fasolę z puszki, wymieszać. Połączyć z uduszonym mięsem, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką, zagotować. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać gorące.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2012-12-31 13:35
    uwielbiam
  • Iza Iza 2012-08-24 22:48
    dla zmarzlaków

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB