Przepisy

Data dodania: 2015-01-18         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Frittata jarmużowa

Frittata jarmużowa
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 740
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 370
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 4.73 zł
SKŁADNIKI:
Jarmuż 300 g
Jajka kurze, całe 176 g (4 x średniej wielkości)
Ser mozzarella, pełne mleko 125 g (1 x kula)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Sól biała 1 g
Przyprawy - pieprz czarny, suszony 1 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

W misce roztrzepać jajka, doprawić solą i pieprzem. Dodać startą mozzarellę. Na parze przez około 5-7 minut gotować jarmuż po oddzieleniu łodyżek, następnie dodać do miski i dobrze wymieszać. Całość przelać do żaroodpornego naczynia i zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 15 -20 minut.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB