Przepisy

Data dodania: 2012-07-10         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Cukinia nadziewana mięsem mielonym

Cukinia nadziewana mięsem mielonym
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 1232
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 308
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 41.56 zł
SKŁADNIKI:
Cukinia 1200 g (4 x sztuka)
Bulion drobiowy 500 g (2 x szklanka)
Pieczarka uprawna 400 g
Indyk, mięso mielone 400 g
Cebula 280 g (4 x małej wielkości)
Jajka kurze, całe 152 g (4 x małej wielkości)
Ser gouda 100 g (4 x plaster)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, przyprawy do mięsa mielonego

SPOSÓB WYKONANIA:

Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek. Mięso mielone doprawić przyprawami i dodać jajko następnie dodać do cebuli i pieczarek. Cukinię umyć, przeciąć wzdłuż na pół i wydrążyć miąższ. Do środka cukinii włożyć farsz mięsny wymieszany z wydrążonym środkiem z cukinii, przełożyć do żaroodpornego naczynia i wlać bulion tak, aby pokrył cukinię do połowy jej wysokości. Przykryć pokrywką i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Dusić około 35 minut, do uzyskania miękkości cukinii. Pod koniec ułożyć plaster żółtego sera i posypać pietruszką. Zapiekać kolejne 5 minut.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-12-19 08:16
    super wygląda
  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2012-09-03 16:32
    rewelacyjne
  • asia świerasia świer2012-08-20 19:19
    zrobiłam mniam mniam
  • asia świerasia świer2012-08-17 18:25
    super

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB