Przepisy

Data dodania: 2013-06-27         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Buraczana sałatka z jabłkiem i groszkiem

Buraczana sałatka z jabłkiem i groszkiem
Pora dnia: Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Słony, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 872
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 218
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 12.55 zł
SKŁADNIKI:
Buraki 420 g (4 x sztuka)
Jabłko 300 g (4 x średnia sztuka, bez skóry)
Groszek zielony, konserwowy 265 g (1 x puszka)
Por 200 g (4 x kawałek)
Oliwa z oliwek 40 g (4 x łyżka)
Szczypiorek 20 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

piperz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Warzywa umyć, szczypiorek posiekać, jabłka obrać i pokorić w kostkę, pora posiekać, groszek odcedzić z zalewy. Buraki ugotować w lekko posolonej wodzie do momentu aż będą miękkie (około godziny). Następnie wszystkie składniki wymieszać ze sobą, polać oliwą z oliwek i doprawić przyprawami. Osoby nie będące na diecie wegańskiej mogą wymieszać sałatkę zamiast z oliwą, to z jogurtem naturalnym.

 

UWAGI:

Osoby nie będące na diecie wegańskiej mogą pomieszać sałatkę z 2 łyżkami jogurtu naturalnego na porcję.



Skomentuj (0)

  • Małgorzata G Małgorzata G 2013-10-24 10:25
    Znowu jestem pozytywnie zaskoczona:) bardzo dobre nawet jak nie dodamy oliwy czy jogurtu:)
    • Dietetyk Izabela AuszadniczekDietetyk Izabela Auszadniczek2013-10-24 10:32
      Pani Małgorzato, bardzo się cieszę, że sałatka Pani smakowała, również ją lubię :) Pozdrawiam serdecznie.

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB