Przepisy

Data dodania: 2012-12-07         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Bułka z szynką, warzywami i sosem ogórkowo-czosnkowym

Bułka z szynką, warzywami i sosem ogórkowo-czosnkowym
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 606
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 303
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 8.58 zł
SKŁADNIKI:
Bułka zwykła 160 g (2 x sztuka)
Jogurt naturalny 0% 150 g (1 x mały kubek)
Papryka czerwona 140 g (1 x średnia sztuka)
Ogórek 90 g (0.5 x sztuka)
Szynka, z indyka 30 g (2 x plaster)
Sałata 20 g (4 x liść)
Czosnek 5 g (1 x ząbek)
Przyprawy - oregano, suszone 2 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Sos: ogórka umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, następnie dodać do jogurtu. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu, całość wymieszać, doprawić solą pieprzem i oregano.

Bułkę przekroić wzdłóż, warzywa umyć. Paprykę oczyścić z gniazda, następnie pokroić na większe kawałki. Do bułki włożyć plastek szynki, dwa liście sałaty, paprykę i polać sosem.



Skomentuj (0)

  • Małgorzata G Małgorzata G 2013-11-20 08:53
    Pyszne niami niami:))sosik idealny doskonały w smaku. Generalnie cała kompozycja pyszna pyszna!!!!!spora porcja!!!!

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB