Przepisy

Data dodania: 2012-12-07         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Bagietka z piersią z indyka, pomidorem, cebulą i rukolą

Bagietka z piersią z indyka, pomidorem, cebulą i rukolą
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1372
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 343
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 20.18 zł
SKŁADNIKI:
Indyk, pierś bez skóry 400 g (2 x sztuka)
Cebula czerwona 300 g (2 x średnia sztuka)
Bagietka pszenna 280 g (2 x sztuka)
Pomidor 240 g (12 x plaster)
Rukola 80 g (4 x garść)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, majeranek, 

SPOSÓB WYKONANIA:

Mięso umyć, pokroić na kawałki i podpiec na patelni teflonowej skropionej łyżką oliwy z oliwek, następnie doprawić przyprawami. Smażyć do uzyskania złocistego koloru. Bagietki przekroić na pół, a następnie wzdłuż. Warzywa umyć, pomidory pokroić w plastry, cebulę w piórka. Do bagietki włożyć gotowe kawałki indyka, pomidora, cebulę oraz rukolę.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB